In het ontwerp worden de wensen en de eisen van de klant op een zo goed mogelijke manier verwerkt in de beschikbare ruimte.
Zo wilde men hier een waterpartij die men vanuit meerder zichtpunten in huis zou kunnen zien en zowel een terras tegen de woonkamer als onder de overkapping.
In de bestaande situatie was bijna de gehele tuin gazon, deze moest eerst verwijderd worden, ook het grootste deel van de bestaande beplanting kon worden gerooid en afgevoerd. De beplanting onder (Aucuba) en op de bestaande pergola (Druif en klimhortensia) en tegen de achterwand (Klimop) blijft intact. De aanwezige bestrating, grindtegels en DF-klinkers, worden niet hergebruikt.
De keuze van de terrastegels is gevallen op Travertin natuursteen (40cm breed en diverse lengtes).
Door de diagonale lijn in de tuin wordt de tuin optisch een stuk groter. Door eerst het grootste deel van de bestrating te leggen en daarna de vijver op te gaan bouwen kom je met de maatvoering altijd goed uit. De vijver wordt opgemeltseld van Bia-betonblokken. De Firestone rubberfolie kan tegen de wand worden geplakt zodat deze mooi blijft zitten.
Vervolgens kunnen de andere muurtjes en de verhoogde border worden gemetseld. Zowel de buitenwand van de vijver, de verhoogde border als de tuinmuurtjes worden gestuct. Deze worden daarna afgewerkt met een Chinees hardstenen rand.
In de verhoogde border komt een zinken bak met uitloop naar de vijver, in deze bak komen 3 betonballen te liggen waar water uitkomt. Deze ballen worden gevoed met water dat door een drukfilter gaat, en zo krijg je meteen een goede circulatie van het vijverwater.
Het drukfilter met UV-lamp is een garantie voor helder water.
Dit waterspel wordt aangekleed met Liriope(Leliegras) en Gypsophylla(Gipskruid). Aan de achterkant van de waterballen staat Hakonechloa(Japans Siergras). Door in de lager gelegen borders ook een aantal grassoorten terug te laten komen ontstaat een juiste samenhang in de beplanting.
Eindbeeld van de tuin, na oplevering, onder winterse omstandigheden.